Vraag ivm opening Bistro. Exploitatievergunning/Milieuvergun

Trimi
Topic Starter
Berichten: 16

Vraag ivm opening Bistro. Exploitatievergunning/Milieuvergun

#1 , 29 jun 2012 18:16

Mijn vraag is wat de verplichtingen zijn voor het openen van een Bistro met als doel het verkopen van lichte maaltijden, ivm met een exploitatievergunning en Milieuvergunning?
Ook heeft het sociaal bureau mij verteld dat er geen drankvergunning meer moet aangevraagd worden. Vertrouw wel op hun woord maar een dubbelcheck lijkt mij niet overbodig ivm deze questie.
Favv vergunning is aangevraagd en bijna rond.

Een lijst met verplichtingen en vergunningen die moeten aangevraagd worden om een bistro met verkoop van lichte maaltijden te kunnen starten zou ook zeer welkom zijn.

Mvg

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Franciscus
Berichten: 39080
Juridisch actief: Nee

#2 , 29 jun 2012 18:38

navraag doen bij vb UNIZO/horeca.
http://www.google.be/url?sa=t&rct=j&q=u ... og&cad=rja" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.horecanet.be/default2.asp?l=nl" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.das.be/das/ewcm/ewcm.nsf/vLU ... enDocument" onclick="window.open(this.href);return false;

Trimi
Topic Starter
Berichten: 16

#3 , 29 jun 2012 18:44

Ben aangesloten bij Unizo en deze hebben mij verteld dat er verder niets nodig is buiten een vergunning van het FAVV en de nodige verzekeringen natuurlijk.
Dit lijkt mij wel wat onwaarschijnlijk voor het openen van een bistro?

Reclame

Franciscus
Berichten: 39080
Juridisch actief: Nee

#4 , 29 jun 2012 18:50

Diep nadenkend .... Warme of koude maaltijden.... iets met aardappelen
al of niet een koksdiploma ....

Trimi
Topic Starter
Berichten: 16

#5 , 29 jun 2012 18:58

Lichte maaltijden. Zonder aardappelen en zonder een koksdiploma

denlowie
Berichten: 15962
Juridisch actief: Nee

#6 , 30 jun 2012 12:03

Ik heb toch klanten die daar veel moeilijkheden met gehad hebben, ze zijn zeer streng geworden in sommige streken!

Dit is de lijst wat je mag verkopen zonder een opleiding van restaurateur-banketaannemer, en die is zeer strikt !!

Lichte maaltijden
Je mag wel bepaalde lichte maaltijden bereiden en opdienen zonder dat je het bewijs van
beroepskennis als restaurateur of traiteur-banketaannemer moet leveren. De lijst van deze lichte maaltijden is bij wet vastgelegd:
- soepen;
- croques en toasten van allerlei aard;
- kroketten van kaas, garnalen, vlees en gevogelte, uitgezonderd aardappelkroketten;
- vol-au-vent en satés;
- bloedworsten en witte worsten;
- belegde broodjes, hamburgers, hotdogs, pita‟s en croissants;
- deegwaren, pizza‟s, quiches of andere hartige taarten;
- koude salades en koude vleesschotels;
- bereide eieren;
- nagerechten zoals pannenkoeken, ijs, wafels, gebak, koeken, yoghurts en milkshakes. Je mag deze lichte maaltijden enkel met brood serveren
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

Trimi
Topic Starter
Berichten: 16

#7 , 30 jun 2012 13:21

Bedankt voor de reacties
Qua lichte maaltijden is alles inorde en zullen we niets verkopen wat niet onder die lijst valt.
Wat het probleem is dat we ook bieren en wijnen zullen aanbieden en dat het sociaal bureau ons heeft verteld dat we hier geen vergunning voor nodig hebben.
Wat ik nu heb gelezen op een brochure van de horeca is dat er toch een hygiëneattest verreist is als je sterke of gegiste dranken wil verkopen en dat deze 15 dagen voor de opening van de zaak moet worden ingediend. (Wat een probleem is want we zouden graag volgende week maandag ten laatste opengaan) Ook zou er een horecavergunning nodig zijn, omdat het pand dat we huren ongeveer een jaar leeg heeft leeggestaan. Het pand is altijd uitgebaat als een horecazaak en door de vorige eigenaar als gastronomisch restaurant gedurende een periode van 18 jaar.
Qua Milieuvergunning moeten we enkel een melding maken omdat dit onder klasse 3 zou vallen.
Het zou gaan om een zaak in Brugge.

Graag zouden we met zekerheid willen weten welke vergunningen er moeten aangevraagd worden voor het beginnen van een Bistro (Eenmanszaak) met verkoop van lichte maaltijden aangezien de bronmelding op internet niet altijd even betrouwbaar is.
Momenteel hebben we op de papieren van het sociaal bureau enkel de aanvraag van de FAVV vergunning gezien.

Terug naar “Administratief recht”