. Hierbij haalde men ook de tegenstelling aan betreffende Europese en Japanse eetgewoonten . Als ik het me nog goed herinner gebruikten Japanners nogal nitraat rijk voedsel en komen er evenwel bepaalde " kankers" minder vaak voor tegenover in Europa
Artikel dat ik gelezen had, werd die vergelijking niet gemaakt.
Ik wel toch opmerken dat men in Japan een heel andere eetcultuur heeft (veel vis).
Ik denk niet dat je dat zo maar mag correleren. Ik denk dat hier in Europa (zoals in de VS) veel gastro-intestinale kankers voorkomen is door veel te veel (rood) vlees en te vet eten. Maar ook bv industrieel geproduceerd eten....
Je moet volgende studies eens lezen:
Studies on N-Nitroso Bile Acid Amides in Relation to Their Possible Role in Gastrointestinal Cancer - Bishambar Dayal and Norman H. Ertel
Nitrate in drinking water and the incidence of gastric, esophageal, and brain cancer in Yorkshire, England - Jennifer H Barrett, Roger C Parslow, Patricia A McKinney, Graham R Law, and David Forman